Değil Hakkında Gerçekler bilinen yangın kapısı

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden dokumalır. Bu malzemelerin tarafı rabıta, yangın bapları çoğunlukla özel istila ve kapı menteşeleri kadar gayrı yangın vikaye özelliklerine sahiptir.

Duman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını mâni olmak amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

l Esrar ızdırapntısını önler. Tütün sızmasını engelleyerek yangın merdiveninin tütün şeşnda kalmasına engeller. Bu sayede emniyetli tahliyeyi sağlamlar.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari yapısı başta başlamak üzere yararlanma amacına ve kullanan koca adetsına bakılırsa tasarlanan kapıdır. Aynı anda biryoğun insanoğlunun kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, ali binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunmuş olduğu kızılışbilgiş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar gibi binalarda tercih edilmektedir.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, adi yangın çıkış kapısı olarak tercih edilebilir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına bakılırsa mukannen yapı teftiş şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriya TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış baplarının) sınırlı durumlara göre TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Emektar bünyelarda yapı dışlarına çelik yahut yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni mimarilarda (ekol, aldatmaışdoneş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya bitişik şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın bapsı çoğu kez 60 dakika, B klası bir yangın kapısı ise 30 dakika boyunca yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapkaloriın maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine destelı olarak değişir.

Bu sayede insanların emniyetli bir şekilde binayı vazgeçme etmesine veya yangınla savaşım ekiplerinin çaldatmaışmasına olanak esenlar. Yangın bapları genellikle otomatik olarak kapanan ve panik amerikan barı kadar acil durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Böylece yangın sırasında insanların hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

l Yangın esnasında tutuşmaz. Kıvılcım almaz ve erimez. Kapı kolları yangın sıcaklığından kaynaklı olarak ısınmaz.

Cemiyet ortada yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar adetlı "Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik"i kavramak için tıklayın.

Binalarda bulunan yangın kapıları ve temel kapıların huzurı esna yangına dayanıklı Yangın Kapısı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği kabil, bir odanın bâtınindeki farklı bir oda bapsı da olur.

Bir numara kanatlı yangın kapıları binaların içerisinde olması olası yangın ve benzeri müstacel durumlarda önlem eksiltmek en önemli tedbirlerin başında gelir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *